čtvrtek 8. prosince 2011

La Bohème: Liberec na talíři


Pro Liberec mám slabost. A mám radost, že v něm existují restaurace jako je La Bohème. Protože prohlubují tu slabost i tu radost.
Restaurace je na výhodném místě naproti Severočeskému muzeu, v té části Liberce, kde je možné jen chodit a obdivovat vily se svými sochami a zdobenými fasádami. Konečně zámeček Severočeského muzea si v tomto prostředí nezadá.

Severočeské muzeum, Liberec (foceno od vchodu do restaurace)

La Bohème nabízí 4 chodové menu, kterému jsme prostě neodolali a vzhledem k tomu, že jsme si posunuli oběd na třetí hodinu, ani jsme nezvažovali alternativu. Ne nadarmo se říká, že hlad je nejlepší kuchař.

Následující záběry hovoří samy za sebe. Předkrm byl zajímavý, chuťově navnazující, zajímavě servírovaný a konečně kaše (pardon, pyré), na které byly ryby podávány, vhodně doplňovala celkový dojem. Polévka byla ještě větší radostí. Byť nepreferujeme hrnečky místo misky nebo talíře, fór s kapučínem z polníčku s česnekem má svoji logiku.  A navíc samotný obsah neměl chybu. 
Kapučíno (bez kofeinu)
Rybí trio

Hlavní chody byly charakteru ryze českého a upřímně řečeno byli jsme tomu rádi. Výhrada na rozlišovací úrovni byla jen směrem ke kachně, která si zasloužila trochu více šťavnatosti. Knedlíček bezchybný. Nicméně jsme prostě rozmazleni z penzionu Bohemia... Telecí řízek byl bezchybný, salát příjemně dochucený. Dcera zůstala u svých tradičních "suchých" špaget, které nebudeme komentovat. :-)
Telecí řízek
Kachna...

Zákusek byl opět přehlídkou moderní kuchyně a servírování. A byl natolik dobrý, že jsme se o něj rozdělili s kocourem v botách a poníkem (ano, chodíme také do McDonaldu). 


Dojem v restauraci ovlivňuje obsluha a prostředí. Obé je v této restauraci prostě příjemné. La Bohème není určitě luxusním podnikem, ve kterém by se člověk cítil sešněrovaně a hlídal si v každé minutě lokty u těla. Obsluha byla profesionální a milá. Takže ano, do téhle restaurace vyražte, budete příjemně překvapeni. Nabízím odkaz na celý jídelní lístek. A já se někdy musím vrátit do svého dětství a navštívit Zlatého Lva.

Žádné komentáře:

Okomentovat