neděle 11. prosince 2011

Salát s pečenou cibulí a parmazánem. (Aktualizováno.)

Je to hlavně zásluha Evy, že jsme si tuhle dobrotu tak rychle zopakovali. protože vše podstatné je popsáno níže, přikládáme fotky s konstatováním, že s rukolou to je FAKT mnohem lepší. Nové fotky se snad budou líbit zase vám všem.
V hlavní roli rukola a cibule.


Ve vedlejší roli LAVMI


A je na stole - rulola s pečenou cibulí.

Jediný problém je, že jsem fotil (a pak jedl) tak rychle, že se mi nepodařilo udělat hezčí fotky. :-(
Primitivní a úžasný recept je - vem půl kila malých cibulek, nech je péci s 5 lžicemi olivového oleje asi 40 minut na 190°. K výpeku dej balzamiko, ochuť tím salát (lépe rukolu). Salát vyskládej, cibulky doprostřed a na to celé hoblinky sýra (parmazán). Je to české, dobré, víceméně lehké a k užrání. Přikusovali jsme chleba. Za inspiraci děkujeme knize Recepty z farmářského trhu 1. díl.





Žádné komentáře:

Okomentovat