čtvrtek 28. července 2011

Hotel Merlot, Louny: Kouzelník králem

První zastávka na naší týdenní cestě je za humny, tedy v Lounech na doporučení kamaráda se nemůžeme nestavit v hotelu Merlot, jehož kuchyně by měla být vyhlášenou. Návštěva tohoto podniku je opravdu radost, byť jen obdivnou tzv. „slintající“ recenzi nečekejte.
Ale postupně. Sympatický podnik hned za městskou branou sice nedisponuje parkovištěm, ale od sídliště je jen pár kroků, takže žádná tragédie i pro cestovatele. Restaurace není nikterak velká, nám se moc líbilo její nafouknutí pomocí stolečku pro dva za oknem. Myslím, že v těchto měsících a za letních večerů skvělý nápad. Servis byl příjemný a milý, konečně v půl druhé jsme asi byli poslední obědoví hosté.
Jako obvykle jsem si vybral o kapku hůř. Olivová tapenáda s domácím chlebem byla na můj vkus málo výrazná, byť potěšila určitě víc než standardní sada předkrmů. Zmínku s velkým Z si však zasluhuje domácí, úžasná fazolová polévka, která i z fotky, myslím, dokazuje, že stála „za to“. A to píši s vědomím, že luštěniny jsou z mé strany podrobovány zevrubnějšímu zkoumání než jiné potraviny.

Neodolali jsme obědovému menu v podobě vepřového na šalvěji se šťouchaným bramborem a tresce na pečených rajčatech.  Treska ozvláštněná grilovaným citronem byla opravdu velmi chutná. Servírování jídla na úrovni. Problém byl trochu s vepřovou. Pochvalu zaslouží skvěle ochucené brambory, ale už ne maso. Bohužel vepřový plátek byl tuhý, a byť šalvěj evidentně nechyběla, samotná chuť již ano. Kdybych chtěl být ošklivý, psal bych něco o školní jídelně, ale zas tak hrozné to nebylo, jen nám to bylo trochu líto.



Ta lítost netrvala dlouho. Respektive jen do doby než obsluha přinesla domácí meruňkovou zmrzlinu a domácí meruňková zmrzlina nám dala zapomenout na všechna drobná příkoří. Ponořena do nízké hladinky ovocného sirupu dávala báječnou vyváženou chuť, která byla osvěžující a velmi plná. Zmrzlina za 55 korun nemohla nenavodit vzpomínku na pětidolarovej šejk z Pulp Fiction, ten za to taky stál… Závěrečnou kapkou byla káva, která odpovídala dosavadní úrovni, voda z vodovodu obsluhu taky nezarazila. A navíc lžičky v podobě čtvrťových not se nám prostě líbily.


















Závěr? Sem se rádi vrátíme. Stačí to? Nám ano.

Žádné komentáře:

Okomentovat