Opravdu musí mít hospoda na venkově jenom hotovky? |
Restaurace je částí nenápadného rodinného domku, který od okolních odlišuje vývěsní štít a zavěšený jídelní lístek. Speciality - maso na grilu a ryby. A první šok? Halászlé. Upřímně řečeno halászlé jsem neměl léta a tu polévku miluji. A staročeská rybí polévka (se zeleninou). Eva si ji dala a konstatovali jsme, že to je recept, podle kterého děláme naši vánoční rybí polévku. Jinými slovy skvělé. Ryby tvořily skutečné součást polévky, ne jen její vůni. Koření, konzistence, barva, vůně všechno tak jak má být. A to zapomínám na předkrm. Absolvoval jsem rybí karbanátky, kterých bylo ve slibované asi desetidekové porci šest... Ty sice mohly být trochu výraznější, ale v zásadě žádný průšvih, naopak.
Karbanátky rybí, i tu českou "oblohu" bych jim odpustil. |
Naštěstí Petra prozřetelně obětovala valnou část svého tataráku, který dorazil s náloží poctivých topinek. Přiznám se, že jsem poněkud nedůvěřivý k tomu, když mi někdo tatarský biftek namíchá. Přijdu o ten rituál, který mi poprvé ukázal můj strýc a to je mi líto. Nicméně v tomto případě musím udělat výjimku a přiznat, že TENHLE tatarák byl namíchaný skvěle, konzistence byla příjemná a nemohl jsem si na nic stěžovat.
Poslední tečkou byla káva, která opět velmi příjemně překvapila a doladila příjemný zážitek v podniku, který navíc přidával ten dílek domácí atmosféry, který tak moc přispěl k velké pohodě. Poměr cena a výkon - pecka.
Velké poděkování patří Petře, která nás zachránila z centra Karlových Varů, odvezla a ukázala nám tuhle oázu dobrého jídla. Děkujeme!
P.S. Na četné žádosti: nejlepší zmrzlina je točená v cukrárno kavárně v budově vřídla - smetanová. Kafe v restaurantu Černý orel rozhodně nepít!
Žádné komentáře:
Okomentovat